Bloemkool hummus, snel recept

‘Bloemkool, wat moet je ermee?’ Een liedje die je als geboren Westlander in ieder geval kent 😉 Voor alle anderen: goeie vraag! Met kaassaus uit de oven hebben we allemaal wel gezien inmiddels. Dus ik bedacht wat anders. Het was ook niet meer moeders mooiste exemplaar, dus ik wilde hem ergens in gaan verwerken. En waarom dan geen bloemkool hummus?! Check hier het recept! Zo klaar en ontzettend lekker! Kun jij weer shinen op de eerstvolgende borrel 😉 

Recept voor bloemkool hummus

Bloemkool... wat moet je ermee?! Ik heb wel een idee ;)
Bloemkool… wat moet je ermee?! Ik heb wel een idee 😉

Nodig voor de bloemkool hummus (voor 3 porties):

  • 1/2 bloemkool
  • 4 el olijfolie (extra vierge/extra vergine)
  • 100 g kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosui
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl peper
  • 1/4 tl zout
  • 2 el tahini
  • 2 el sesamzaadjes

Bereiding van de bloemkool hummus:

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe met 1 el olijfolie in een grote ovenschaal
  • Rooster de bloemkool zo’n 30 min. in de oven en hussel halverwege alles even om
  • Laat daarna wat afkoelen
  • Snijd ondertussen de knoflook en bosui in kleinere stukken
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan totdat ze goudbruin zijn en laat afkoelen op een bord
  • Spoel de kikkererwten schoon en laat uitdruipen in een vergiet
  • Doe in de keukenmachine/blender: bloemkool, kikkererwten, knoflook, bosui, 3 el olijfolie, sap van de citroen, de kruiden en de tahini
  • Draai totdat er een stevig, maar goed gemengd geheel is ontstaan
  • Garneer met de sesamzaadjes
  • Geniet ervan!

Tip:

Wil je deze hummus bewaren? Dat kan! 3 dagen in de koelkast en tot een maand in de vriezer. Perfect om ook bij de vólgende borrel weer te shinen zonder extra moeite 😉

Heerlijke smeuïge bloemkool hummus!
Heerlijke smeuïge bloemkool hummus!
Top voor een borrel of op je boterham!
Top voor een borrel of op je boterham!

En verder (1):

Wil je een tafel vol borrelhapjes?! Check dan hier de recepten voor baba ganoush, muhammara en wortel-tzatziki!

En verder (2):

Voor dagelijkse inspiratie, ideeën voor je restjes groenten en alternatieven voor je bammetje voor de lunch -> check mijn Instagram , Twitter en Facebook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.